Nina Veloso Pâtisserie in São Paulo: a coffee to call yours

I love coffee, although I can not drink it because I have some stomach problems. But sometimes I do not resist and I just surrender to that coffee that puts a smile on my face.

I have meetings at the Environment Department of São Paulo, and every time, sometimes after lunch and at the end of the afternoon, I stop for a few minutes to enjoy the cafeteria at Nina Veloso Pâtisserie, located in the Pinheiros neighborhood.

The coffee I believe you do not need to comment on, since each small cup served is fantastic. With selected Brazilian grains, I always prefer the long ristretto, which has a stronger flavor, and in the last time, the flavors brought notes of nuts and cherries. Each time, the mix of flavors is different and the notes are always spectacular.

In addition to the coffee, another difference is the sweets, where they prefer regional ingredients and mixes brazilian recipes, such as Romeo and Juliet’s macaron (guava jam with creamcheese) and gianduia with touches of Brazil nuts (first picture).

The carrot cake in the house is also a sight to behold. There is a softness not characteristic of this type of cake and the syrup uses a divine Brazilian chocolate, with the ideal bitterness.

All this is completed by impeccable and individual service, very friendly, and with outdoor tables, reminiscent of a picnic. In the end, it looks like you are sipping coffee on the porch of the house and invited the owners and staff to the afternoon snack.

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Em português…

Nina Veloso Pâtisserie em São Paulo: um café pra chamar de seu

Eu amo café, apesar de não poder tomar, porque estou com alguns problemas no estômago. Só que, algumas vezes, eu não resisto e simplesmente me rendo àquele cafezinho que põe um sorriso no rosto.

Constantemente tenho reuniões na Secretaria de Meio Ambiente de São Paulo e toda vez, alguns dias após o almoço e ao final da tarde, paro alguns minutos para me deliciar com o café da Nina Veloso Pâtisserie, localizada no bairro de pinheiros.

O café acredito que não precise comentar, pois cada uma pequena xícara servida é fantástico. Com grãos brasileiros selecionados, dou sempre preferência ao ristretto longo, que tem sabor mais forte e encorpado e, nessa última vez, os sabores traziam notas de nozes e cereja. Cada vez, a mistura de sabores é diferente e as notas são sempre espetaculares.

Além do café, outro diferencial são os doces, onde preferem ingredientes e misturas regionais, como o macaron de Romeu e Julieta (doce de goiaba com creamcheese) e o de gianduia com toques de castanha-do-pará.

O bolo de cenoura da casa também é um espetáculo à parte. Tem uma maciez que não é característica desse tipo de bolo e a calda usa um chocolate brasileiro divino, com o amargor ideal.

Tudo isso é completado por um atendimento impecável e individual, muito amigável, e com mesas ao ar livre, que lembram um picnic. Ao final, parece que você está tomando café na varanda de casa e convidou os donos e funcionários para o lanche da tarde.

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